Csodacsűr

Szerző: 2016. április 18.

A Bakony-Balaton-Felvidék tájegység szentgáli pajtájában egy csodavilág fogadja a látogatóinkat. A valódi méretükhöz képest tízszeresére nagyított tárgyak töltik meg a helyiséget. A tárgyak egy terített paraszti asztal elemeit jelenítik meg, így többek között tejes köcsögöt, kenyeret, kolbászt.

csodacsur_1.jpg 

Az óriási méretű elemek kinyitható ajtói mögött lapul a lényeg. Valamennyi hatalmas kiállítási darab az ábrázolt élelmiszer vagy tárgy létrehozásának munkafolyamatát mutatja be interaktív módon, például a kenyérben a vetéstől az aratáson át a molnár munkájáig ismerhető meg a kenyér „keletkezéstörténete”, a tejes köcsög egyik ajtócskája mögött pedig vajat köpülő néni kucorog a sámlin, és ahogy a látogató megtekeri a mozgató kart, úgy kezd el köpülni. 

csodacsűr óriás ételek gyerek élménypont


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Skanzen 50 kiállítás

Skanzen 50 címmel nyílt kiállítás a Skanzen Galériában. A rendhagyó múzeumtörténeti kiállítás a Szabadtéri Néprajzi Múzeum 50 éves múltját, jelenét és jövőjét villantja fel.
Látogatás

Élő Történelem

A Skanzen idei szezonjának egyik fő látványosságával, az Élő Történelemmel invitálja a látogatókat a múzeumba a nyári szezonban.