Gyerekgazdaság

Szerző: 2016. április 18.

Milyen lehetett az élet a tanyán? Milyen volt a tehénfejés, az állatok etetése, a répa betakarítása vagy épp ültetése? Városi életünkben nehéz ezt elképzelni, de annál inkább kipróbálnánk. A gyerkőcök most gazdának és gazdasszonynak állhatnak, ugyanis a Dél-Dunántúl tájegység Csökölyi portája Gyerekgazdasággá válik. A kizárólag gyerekeknek tervezett kiállítási egységben biztonságos körülmények között minden elképzelt, vágyott, megálmodott, paraszti állattartással, növénytermesztéssel kapcsolatos tevékenységet kipróbálhatnak a gyerkőcök.

gyerekgazdasag_1.jpg

A gyerekgazdaság egy igazi gyerektanya, ahol a lakóházban mindenhez hozzányúlhatnak a gyerkőcök,  süthetnek-főzhetnek a konyhában, és akár kemencébe is vethetik a kenyeret. Ám itt nem csak a mesékben oly sokszor szereplő kemence sutjára ülhetnek majd a kicsik, hanem különleges rejtekhelyként bele is bújhatnak, mint Kisbence a mondókában.

A porta istállójában egy csodaszép ló várja a gondos gazdákat, hogy megetessék, az udvaron egy másik, hogy megüljék. Az istállóban felhalmozott szalma ezúttal nem az állatok etetését szolgálja majd, hanem a szórakozás eszköze lesz szalmabála-ugrálóként.

 

Az udvaron mágneses disznó eteti malacait, gumitőgyű tehén várja, hogy megfejjék a gyerekek, és tyúk-, kakas-, csibeformájú hinták és ülőkék fogadják a megfáradt gazdákat.

tehénfejés.jpg

 

Ám egy parasztporta sem parasztporta kert és növények nélkül. A valódi zöldségekkel bevetett kiskert mellett a gyerekek tanulókertben próbálhatják ki a hagyma, a répa ültetését és betakarítását. 

répa.jpg

gyerekgazdaság gyerektanya


Kapcsolódó cikkek
A Skanzen

Faültetés a Skanzenben

Az ausztráliai Ian Riseley, a Rotary Club International frissen választott világelnöke a Skanzenben indította útjára világméretű faültetési akcióját.
Látogatás

Gyermek-élménypontok

Mesekert? Bábszínház? Gyerekgazdaság? Fotóműhely? A gyerekek számára a múzeum igazi játszótérré válhat. Fedezzétek fel együtt, hozd el a családot ebbe a csodavilágba!
Tanulás

Megrendelés

Így rendelheti meg óvodai, iskolai csoportos foglalkozásait (árak, megrendelőlap, kiegészítő információk stb.)