Közlekedés a Skanzenben

A Skanzen 60 hektáros területét több közlekedési eszköz segítségével is bebarangolhatja. A Skanzen Vonat óránként indul a bejárati épülettől és szeli át a múzeumot, de bérelhet kerékpárt és rollertis, melyekkel szabadon barangolhat a múzeumban.
Szerző: 2015. szeptember 10.

A Skanzen területén több közlekeédi eszközt is lehetősége van kipróbálni, a hagyományos lovas kocsitól a motorizált Skanzen Vonatig.

 

Skanzen Vonat
Korhű öltözetben dolgozó masiniszta és kalauz irányításával járja be a múzeumot a Skanzen Vonat a bejárati épülettől a Néprajzi Látványtárig és vissza. A legfeljebb 15 km/h sebességgel közlekedő motorkocsi fél óra alatt teszi meg az utat 60 utasával. Európa leghosszabb, normál nyomtávú múzeumi sínpályáján végighaladó vonat öt megállójából valamennyi tájegység könnyen megközelíthető. A vonat 10:00 és 17:00 óra között folyamatosan közlekedik a Vasútállomás és a Néprajzi Látványtár között. A vonatok követési ideje utasforgalomtól függően 20-30 perc.
Skanzen Vonatjegy: 500 Ft, ami egész napra érvényes.
Felhívjuk Látogatóink figyelmét, hogy
- a síneken tartózkodni tilos
- a Skanzen Vonat közlekedési ideje utasforgalomtól függően változhat
- a Vonaton egy időben 3 babakocsi vagy 2 kerekesszék fér el
- a vonat mindkét végállomásán kötelező az utasoknak leszállni

A Skanzen kisvasútjának menetrendje

2017. únius 19-ig: minden nap (kivéve hétfőn, a múzeum zárvatartási napján)

2017. június 20. - augusztus 31. között: csütörtöktől vasárnapig

2017. szeptember 1. - november 5. között: péntektől vasárnapig

 

 

Skanzen Bringa
4 gyermek és 16 felnőtt bickli - köztük 4 gyermeküléssel ellátva - bérelhető a Skanzen Bejárati épületében. A Skanzen Bringák hagyományos kontrafékes kerékpárok, melyet keddtől vasárnapig 09:00 és 16:00 óra között lehet igénybe venni. Skanzen Birnga bérlés egész napra 600 Ft/ bicikli.

 

 

Skanzen Roller
14 éven felüliek számára Skanzen roller bérelhető az információ pultnál, melynek napi bérleti díja 600 Ft. A Skanzen Rollereket keddtől vasárnapig 09:00 és 16:00 óra között lehet igénybe venni. Skanzen Roller bérleti díja egész napra 600 Ft/roller.

 

skanzen_szeker.jpg 

 

Skanzen Szekér
Óvodás és kisiskolás gyerekek számára kisszekér bérelhető a Bejárati épület információs pultjánál. A szekér ülésekkel ellátott, így akár négy gyermek is beleülhet. Maximum terhelhetősége 40 kg.  A Skanzen Szekereket keddtől vasárnapig 09:00 és 16:00 óra között lehet igénybe venni. Skanzen Szekér bérleti díja egész napra 900 Ft/szekér.

Skanzen Vonat Skanzen Bringa lovaskocsi roller közlekedési eszközök a Skanzenben bérelhető bicikli


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Skanzen 50 kiállítás

Skanzen 50 címmel nyílt kiállítás a Skanzen Galériában. A rendhagyó múzeumtörténeti kiállítás a Szabadtéri Néprajzi Múzeum 50 éves múltját, jelenét és jövőjét villantja fel.
Látogatás

Aktív helyszínek

Miként élték mindennapjaikat a paraszti világban a házak egykori lakói? Fedezze fel a korabeli mindennapokat aktív helyszíneink segítségével!
Látogatás

Gyermek-élménypontok

Mesekert? Bábszínház? Gyerekgazdaság? Fotóműhely? A gyerekek számára a múzeum igazi játszótérré válhat. Fedezzétek fel együtt, hozd el a családot ebbe a csodavilágba!