Közösségi szolgálat

Szeretnéd a kötelező közösségi szolgálatot egy izgalmas helyen tölteni? Jó volna közben élményeket is szerezni? Gyere a Skanzenbe!
Szerző: 2014. december 30.

A Skanzen Önkéntes csapata ezer meg egy helyszínen erősíti a Múzeumot. Önkéntesként a Skanzen szinte valamennyi részlegén, majd minden területén kipróbálhatják magukat az aktívak.

Specialisták mellett bekapcsolódhatnak a restaurátorok munkájába, muzeológusok segítségével a Skanzen adattárában tevékenykedhetnek, műtárgyak nyilvántartási precíziós munkájába kapcsolódhatnak be, mely tökéletes a muzeológia és a néprajzkutatói szakma gyakorlására. De akad lehetőség a kiállítási épületek körül is egy kis tevékenykedésre, így az etnobotanikailag rendezett kiskertek művelését végzik az önkéntesek, miközben otthon is használható tippeket tanulnak el akár a mulcsozásról, akár egy önfenntartó permakultúra kialakításáról. A gasztronómia iránt érdeklődők két helyszínen is hódolhatnak szenvedélyüknek; Bagladon, ahol hagyományos tartósítási eljárásokat mutatunk be és Ásványrárón, ahol ínycsiklandó recepteket veszünk sorra.

Kiemelt rendezvényeink háttérmunkájába, működtetésébe is bekapcsolódnak az önkéntesek, így Pünkösdtől Márton napig részesei lehetnek a fergeteges fesztivál hangulatnak.

A Skanzen Önkéntességhez bárki könnyen csatlakozhat, csak egy e-mail-t kell küldenie: Jelenetkezés itt!
Információ: onkentes@sznm.hu

 

 

 

diák önkéntesség kötelező közösségi szolgálat


Kapcsolódó cikkek
Tanulás

Irodalmi tábor nagyoknak

Különleges napközis táborral várja az idén 50 éves Skanzen a 9-14 éveseket. Molnár Krisztina Rita, a Skanzen mesekönyvének írója Raffai Péterrel tartja idei irodalmi táborunkat.